Hvad betyder konfirmation

Som døbt skal du på vejen mod at blive voksen også selv tage stilling til din dåb. Konfirmation er det tidspunkt, hvor Gud bekræfter sit ja til dig og siger, at han holder, hvad han lovede til din dåb. Som konfirmand gentager du det ja, som blev sagt på dine vegne ved dåben. Med konfirmationen er således kirken med til at markere, at de børn, som blev døbt, nu er blevet til unge mennesker.

Hvordan kan dåben bekræftes?

Konfirmander spørger tit, om de nu tror nok eller tror rigtigt. Men konfirmationen handler først og fremmest om, at Gud bekræfter det, han lovede i dåben. Konfirmation er et tegn på, at Gud også er med dig, når ungdomslivet begynder.

Når du vælger at blive konfirmeret og siger trosbekendelsen og ja til konfirmationen, siger du ikke noget om, hvor meget eller hvor lidt du tror. Du siger ja til at tage imod Guds velsignelse og til, at Gud stadig er med i dit liv. Konfirmationen er din beslutning, og det er både du og Gud, som siger ja til hinanden.

Kirkekontoret:.

Tirsdag, onsdag og fredag